2.Ankara Onur Yürüyüşü Davası 31 Ocak’a ertelendi

2. Ankara Onur Yürüyüşü’nde darp edilerek gözaltına alınan 42 kişinin yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün (15 Kasım) Ankara 52. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmayı 17 Mayıs Derneği, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi, Kaos GL, Pembe Hayat ve ÜniKuir takip etti.

5 Temmuz 2022’de gözaltına alınan 42 kişi hakkında açılan davanın bugün görülen duruşmasında, 28 Eylül’deki duruşmada ifadesi alınmayan sanıklar ve avukatları savunma yaptı. Onur Yürüyüşü düzenlemenin anayasal bir hak olduğunu, yürüyüş günü LGBTİ+'lara saldırmak için buluşan grupları koruyan polisin LGBTİ+'lara saldırdığını belirten avukatlar, sanıkların beraatini talep etti.

Yürüyüş günü gerçekleşen polis şiddetini göstermek için görüntü izletmek isteyen avukatlara cevaben hakim, "Görüntüleri bilirkişiye yollayacağım. Ben meslek hayatım boyunca hep izledim; ama şimdi ses falan da yok, yarın da nöbetçiyim hazırlanmam lazım" dedi.

Sanık avukatlarının beyanları ile sona eren duruşma görüntülerin bilirkişiye gönderilecek olması nedeniyle 31 Ocak 2024 saat 14.00'e ertelendi.