2.Ankara Onur Yürüyüşü Davası: “Tarikat üyelerinin hiçbirine bir şey olmadı”

2.Ankara Onur Yürüyüşü’nde işkenceyle gözaltına alınan 42 kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün görüldü. Dava, 15 Kasım’a ertelendi.

2. Ankara Onur Yürüyüşü’nde işkenceyle gözaltına alınan 42 kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün (28 Eylül) Ankara 52. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yargılanan sanıklar, toplantı ve gösteri yürüyüşü haklarını kullandıklarını, buna rağmen polisin kendilerine keyfi bir şekilde saldırdığını yineledi.

“Tarikat üyelerinin hiçbirine bir şey olmadı”

 

Savunmasını veren ilk sanık H.S., 5 Temmuz 2022'de maruz kaldığı polis şiddetini "yürüyüş alanındayken bir anda polis uyarıda bulunmadan biber gazı, joplarla müdahale etti. Fotoğrafları da mevcut, benim ve kız kardeşimin dudağı patladı. Dudağımızın patlaması üzerine biber gazı sıkılmaya devam etti" diyerek aktardı.

Sanıklardan Ç.K., kolluk kuvvetlerinin yanı sıra çevredeki esnafın da saldırısına uğradıklarını belirterek hem sözlü hem fiziksel şiddete maruz kaldıklarını söyledi.

Ankara Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan başka bir sanık olan Z.K., Onur Yürüyüşü’nün yapılacağı yerde, yürüyüşü engellemek üzere tarikatların da çağrısı olduğunu belirterek, “Biber gazıyla, darp edilerek birçok insan gözaltına alındı ama oraya gelen tarikat üyelerinin hiçbirine bir şey olmadı” dedi.

Dava, ifadesi alınmayan son 3 sanıkın da dinlenmesi için 15 Kasım saat 14.00’e ertelendi.