Ankara’da şüpheli kadın cinayeti

GÜNCELLEME:

"Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan işlem sonrasında, ailesi kimlik tespitinde bulunarak Derin S.'nin cenazesini teslim aldı. Cenaze yarın Kırıkkale’de defnedilecek. Derin S. kendi evinde daha önceden de tanıdığı eski sevgilisi tarafında sırtına aldığı dört bıçak darbesiyle öldürüldü. Derin'in katili tutuklanarak cezaevine gönderildi. Pembe Hayat avukatı ve genel koordinatörü adli tıpta ailenin yanındaydı. Pembe Hayat, bundan sonra da sürecin takipçisi olacak."

Ankara’da yaşayan genç trans kadın Derin S., dün gece kendi evinde öldürüldü. 

Cinayete dair farklı bilgiler gelse de; katil zanlısının Derin’in daha önce tanıdığı bir kişi olduğu ancak cinayet sebebinin ne olduğu henüz belli değil.

Yakın arkadaşları ve Derin’i tanıyanlar sosyal medya hesaplarından üzüntü ve öfkelerini dile getirdi. Naaşı otopsi için Adli Tıp’a kaldırılan Derin’in cinayetine dair kesin bilgiler, paylaşılmıyor.

Pembe Hayat Derneği hukuki danışmanı, Avukat Evrim Demirtaş, Cinayet Şube’ye ulaşarak olayın detaylarını öğrenmek için bilgi talep etti. Ancak, Cinayet Şube, cinayete dair bilgi paylaşmayı reddetti; yalnızca Derin’in cinayetini teyit etti. Olayın detaylarına dair herhangi bir bilgi veremeyeceklerini söyledi. 

Pembe Hayat Derneği olarak, bu cinayetin takipçisi olacağımızı ve teyitli bilgi edindikçe kamuoyu ile paylaşacağımızı duyururuz.