Bayram Sokak 12 Platformu kuruldu:  "Mühürleriniz bizi yıldıramaz!"

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Bayram Sokak’ta evleri mühürlenmek istenen trans kadınlar Bayram Sokak 12 Platformu’nu kurdu. Bugün saat 12.00’da İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenlenecek.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Bayram Sokak’ta yaşayan trans kadınlar, evlerinin mühürlenme tehdidiyle karşı karşıya. 29 Şubat'ta, Bayram Sokak'ta bulunan bir apartmanda, trans kadınların "camdan sarktığı" iddiasıyla evlerin mühürlenme girişimi yaşandı. Ancak, İnsan Hakları Derneği LGBTİ+ Komisyonu avukatları, kararın iptali için hukuki adımlar attı ve İstanbul İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması davası açıldı.

Platformun kuruluşuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bayram Sokak biz trans kadınların yaşam alanı ve hafıza mekanıdır. Bizler de yaşam alanlarımıza ve hafıza mekanımıza sahip çıkıyoruz” diyerek eşitliğe, hukuka ve adalete inanan herkesi bu haksızlığa karşı dayanışmaya çağırdı.

Platformun talepleri: 

- Hukuksuz mühürleme uygulamalarının son bulması

- Trans kadınların barınma hakkının güvence altına alınması 

- Transfobik ve ayrımcı politikalara karşı birlikte mücadele 

- Yaşadığımız hak ihlallerinin sorumlularının hesap vermesi 

Destek olmak için: 

- Sosyal medya hesaplarımızı takip edin ve paylaşımlarımızı paylaşın. 

- Platformumuzla dayanışma içerisinde olun. 

 "Mühürleriniz Bizi Yıldıramaz!"

Platform, 4 Mart'ta evlerinin 3 ay süreyle mühürlenecek olmasına tepki göstererek bugün (4 Mart) İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde saat 12.00'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, bugün saat 12.00'de "Mühürleriniz Bizi Yıldıramaz!" başlığı altında bir basın toplantısı düzenleyerek bu haksız uygulamalara karşı seslerini yükseltecek. Tüm insan hakları örgütleri, LGBTİ+ örgütleri, feminist ve kadın örgütleri ile basın emekçileri, trans kadınların mücadelesine destek olmak için toplantıya davet edildi.