Bu Kalabalığı Hatırla belgesel serisinin 2.bölümü 6284 yayınlandı.

Yönetmenliğini Vuslat Karan ve Burcu Melekoğlu'nun üstlendiği Moxie Film ve Kadının İnsan Hakları - Çözümler Derneği tarafından yapılan Bu Kalabalığı Hatırla belgesel serisinin 2. bölümü 6284 yayınlandı. 

Feminist hareketin tarihinde yaptığı kampanyaları yeniden hatırlamak ve yıllar geçtikçe büyüyen mücadeleyle birlikte oluşturulan kalabalıklarla hafıza ortaklığı oluşturmak için başlanan bir sözlü tarih projesi olan Bu Kalabalığı Hatırla belgesel serisi, 1.bölümü olanİstanbul Sözleşmesi’nin ardından kadınların şiddetten korunmasının güvencesi olan 6284 sayılı kanunu içeren 2.bölümünü yayınladı.  

Serinin bu filmi, feminist hareketin Dayağa Karşı Yürüyüş kampanyasından başlayarak 1980’li yıllardan bu yana kadınlara yönelik şiddetle mücadeleyi, İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasıyla paralel yürütülen 6284 sayılı Kanun’un oluşturulması ve yürürlüğe girmesindeki emekleri gözler önüne seriyor. 

Filmde, Pınar İlkkaracan, Hülya Gülbahar, Zelal Ayman ve Deniz Bayram; kanunun oluşturulmasının ardındaki tarihi, tüm engellemelere rağmen verilen mücadeleyi anlatıyor. 

Belgeseli aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz: 

https://youtu.be/lJjjilmWkzM