DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, LGBTİ+'lara Yönelik Hak İhlallerine Dikkat Çekti

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cezaevi Hak İhlalleri ve Gündemi Değerlendirme Basın Toplantısı’nda LGBTİ+’lara yönelik gerçekleştirilen hak ihlallerine dikkat çekti. 

 X adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda LGBTİ+ varoluşunun hükümet tarafından kriminalize edilerek hedef gösterildiğini söyleyen Gergerlioğlu, açıklamasında baskı, ifade özgürlüğü ihlalleri, ayrımcılık ve  hedef göstermelere dikkat çekti. Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı paylaşımın tamamı ise şöyle: 

“Türkiye'de LGBTİ+ vatandaşlar üzerindeki baskılar, ifade özgürlüğü ihlalleri, ayrımcılık, hedef gösterme olanca hızıyla sürüyor. LGBTİ+ varoluşu hükümetin en yetkili ağızları tarafından sapkınlık olarak değerlendirilerek, "Türk ailesine zarar verdiği" iddiasıyla sanki içinde bulunduğumuz derin sosyal ve ekonomik krizin sorumlusuymuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunun bir parçası olarak "Büyük Aile Yürüyüşü" adı altında LGBTİ+ nefretini körükleyen gösteriler düzenlendi. Yapılması düşünülen yeni anayasada LGBTİ+ varoluşunun üzerindeki baskıların daha da artırılacağı, LGBTİ+ derneklerinin kapatılacağı defalarca ifade ve talep edildi. LGBTİ+ların üzerindeki baskıların daha da artması, örgütlenme ve ifade özgürlüğünün rafa kaldırılması, toplumun genelini ilgilendiren bir durum. Çünkü demokratik hak ve özgürlüklerin birinin bile ihlal edilmesi, diğer hak ve özgürlüklerin de ihlal edilmesinin kapısını açıyor. Biz, evlatları LGBTİ+ olan ebeveynler olarak bu gelişmelerden ve çocuklarımızın güvenliğinden büyük endişe duyuyoruz. Bundan ötürü sayın vekilimizden yeni anayasa çalışmalarında LGBTİ+'ların temel hak ve özgürlüklerin insan hakkı olduğunu, anayasanın yasaklayıcı değil özgürleştirici bir metin olması gerektiğini ifade etmesini, bu konuyu gündeme getirmesini rica ediyoruz.”