Ecem Seçkin davasının ikinci duruşması 29 Eylül’de!

Seks işçisi trans kadın Ecem Seçkin’in katledilmesi  üzerine açılan ceza davasının ikinci duruşması, 29 Eylül’de görülecek.

Ocak ayında Azra Has Sokak’ta (Bornova Sokak) oturduğu evinde kendisine müşteri olarak gelen Mustafa Fidan tarafından 22 yaşında katledilen seks işçisi trans kadın Ecem Seçkin’in davasının ikinci duruşması 29 Eylül saat 15.00'de, İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (Bayraklı Adliyesi) görülecek.

Genç LGBTİ+ Derneği, Ecem’in duruşmasına çağrıda bulundu:

“Bizler biliyoruz ki egemen grupların-iktidarların söylemleri ve tavırları, transların ve seks işçilerinin maruz bırakıldığı her türlü şiddete ve ayrımcılığa zemin oluşturmakta ve potansiyel faillere cesaret vermektedir. Ama biz buradayız, gitmiyoruz, direnmeye devam ediyoruz, birbirimize sahip çıkıyoruz. Çünkü biliyoruz ki dayanışma yaşatır! Bu sebeple, trans seks işçilerine, LGBTİ+lara yönelen her türlü tehdidin ve maruz bırakıldıkları her türlü şiddetin karşısında yer alıyoruz.”
 

Ne olmuştu?

İzmir Alsancak’ta yaşayan seks işçisi trans kadın Ecem Seçkin, müşterisi tarafından öldürüldü. 5 Ocak saat 2.30 sularında gerçekleşen cinayetin ardından Mustafa Fidan, şüpheli sıfatıyla tutuklandı.

İlk duruşması 16 Haziran’da görülen Ecem Seçkin davasında, Ecem’in otopsi raporunda 8’i ölümcül 31 bıçak darbesi tespit edildi. İddianameye göre, Mustafa Fidan, Ecem’in evine yanında üç bıçakla gitti.

Davanın ilk duruşmasında katil Mustafa Fidan, cebinden çıkan siyah eldivenlerin kendisine ait olmadığını, kurye olduğu için bıçak taşıdığını iddia etti. Katil ayrıca daha önce kolluk ifadesinde, savcılık ifadesi ve sulh ceza hakimliğindeki sorgusunda “utandığı” gerekçesiyle söylemediğini iddia ederek, trans kadın cinayetlerinin ardından görülen davalarda katillerin işledikleri suçun cezasında hafifletici olması için ezberlediği savunmayı yaptı: Ecem’in kadın olmadığını ve bunu onunla görüşmeye giderken bilmediğini, kendisinin “erkekliğine laf ettiğini” iddia etti. Duruşma sonunda mahkeme, tanığın dinlenmesi ve Ecem’in telefonunun incelenmesine hükmederek Mustafa Fidan’ın tutuklu yargılanmasının devamına karar verdi.