Florida'da Trans Aktivistlerden Ölüm Eylemi: Sürücü ehliyetindeki cinsiyet değişikliği iptaline tepki

Florida’da trans aktivistler, sürücü ehliyetlerindeki cinsiyet ibaresini değiştirme yetkisini iptal eden kuralı protesto etmek amacıyla ölüm eylemleri düzenledi.

Onlarca trans aktivist; sürücü ehliyetlerindeki cinsiyet ibaresini değiştirme yetkisini iptal eden kuralı protesto etmek için, bayraklar ve turuncu yol güvenliği yelekleri giyerek 9 Şubat Cuma günü,  Florida’daki Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin şubeleri önünde ölüm eylemleri düzenledi. 


“Transların daha fazla ‘marjinalleştirilmesi’ ölümcül olabilir”

Gençlik Eylem Fonu'na (Youth Action Fund) göre, ölüm eylemleri yapan trans aktivistler şubelerin önünde yerde yatarak 37 dakika boyunca hareketsiz kaldı. Bu süre, Florida'da yanlış cinsiyet ibaresi nedeniyle tacize uğrayan transların yüzde 37'sini simgeliyor.

Gençlik Eylem Fonu ayrıca, "Bu protesto kasvetli görünebilir, ancak gerçeklere dayanmaktadır. Transların daha fazla marjinalleştirilmesi ölümcül olabilir," dedi.

Ne oldu?

Florida Karayolu Güvenliği ve Motorlu Taşıtlar Dairesi İcra Müdür Yardımcısı Robert Kynoch, ilçe vergi tahsildarlarına gönderdiği bir yazıda, "sürücü belgesindeki cinsiyet ibaresinde, cinsiyetin yanlış beyan edilmesinin dolandırıcılık teşkil ettiğini" ve biyolojik cinsiyetlerini “yanlış” beyan eden sürücü belgesine sahip kişilerin "sürücü belgesinin iptali, askıya alınması veya geri alınması dahil olmak üzere cezai ve hukuki yaptırımlara" tabi tutulabileceğini yazdı.

Florida'da ikamet edenlerin daha önce isim değişikliği için mahkeme kararı ya da bir doktordan cinsiyet uyum sürecine dair bir mektup sunarak ehliyetlerinde cinsiyet ibaresini değiştirmelerine izin veriliyordu.