Garanti BBVA, transfobik müşteri temsilcisi için özür diledi 

Garanti BBVA, bankanın müşteri temsilcisi tarafından transfobik ayrımcılığa maruz kalan J.K.'dan özür diledi. 

Trans kadın J.K., Garanti BBVA Müşteri Hizmetlerinin müşteri temsilcisi tarafından transfobik ayrımcılığa maruz kalmış, görüşme boyunca 3 farklı müşteri temsilcisiyle konuştuğunu ve uyarılarına rağmen temsilcilerin ısrarla “J. Bey” diyerek görüşmeyi sürdürdüklerini söylemişti. 

Garanti BBVA, J.K.'dan hem telefonla hem de yazılı olarak özür diledi:

Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi ile yapmış olduğunuz görüşmede, müşteri temsilcimiz ile yaşadığınız durumdan ötürü bir kez daha özür diliyoruz.

Konuyla ilgili yazılı bildiriminiz sonrası yaptığımız telefon görüşmesinde de aktardığımız üzere, Garanti BBVA olarak çeşitliliği ve kapsayıcılığı gözetecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Çeşitlilik ve kapsayıcılığa geniş bir çerçeveden bakıyor, başta kurumumuz içinde olmak üzere konuyla ilgili farkındalık yaratıyor ve eğitimler düzenliyoruz. Müşteri iletişimi süreçlerinde de bu yönde bazı aksaklık ve yanlış anlaşılmaların yaşanabileceğinin farkındayız. Bu gibi durumların önüne geçmek ve çözümüne katkı sunmak için çalışmalarımızı sürekli geliştiriyor ve çeşitlendiriyoruz.

Bu vesileyle, gerçekleştirdiğimiz yapıcı görüşme için teşekkür eder, müşteri iletişimi süreçlerinde gerekli aksiyonları alacağımızı bilmenizi isteriz.

Müşteri Deneyimi Destek Ekibi