Haklarımızı artık daha iyi kullanabileceğiz…

 KAOS GL - 03/07/2007 

Türkiye’de lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüeller (LGBTT) yıllardır ayrımcılığa ve şiddete maruz kaldılar. Bu ihlaller çok kez ya görmezden gelindi ya da ciddiye alınmadı. Eşcinsel bireyler ise haklarını bilmedikleri için susmak zorunda bırakıldılar. 

Biz de Kaos GL olarak Türkiyeli eşcinsellere yönelik insan hakları ihlallerini görünür kılmak ve eşcinsel bireylerin de haklarının olduğunu göstermek için bu broşürü hazırladık. 

 

“Haklarımız” broşürü iki bölümden oluşuyor: “Türkiye’de eşcinseller hangi sorunları yaşıyorlar'” ve “Yaşadıkları sorunlara karşı hakları nelerdir'” 

“Türkiye’de eşcinseller hangi sorunları yaşıyorlar'” başlıklı bölüm, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin (STGM) desteğiyle Eylül 2006- Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da düzenlenen LGBTT Platformu hazırlık toplantılarında LGBTT örgütlerinin ve aktivistlerin ortaklaşa tespit ettikleri sorun alanları üzerinden oluşturuldu. 

“Yaşadıkları sorunlara karşı hakları nelerdir'” bölümü ise Avukat Oya Aydın ve Avukat Özlem Altıparmak’ın katkılarıyla hazırlandı. 

Dileriz ki bu çalışma eşcinsellerin insan haklarının görünür olmasına yardımcı, eşcinsel bireylerin haklarını öğrenmelerinde de başvuru kaynağı olur. 

‘Haklarımız’ broşürünü Kaos GL, Lambdaistanbul ve Pembe Hayat derneklerinden ücretsiz edinebilirsiniz. Broşürü PDF formatını indirmek için link'e tıklayınız.