Hande Buse Şeker’in davasında karar: Polis Volkan H.’ye müebbet hapis

İzmir’de polis memuru Volkan H.'nin trans kadın Hande Buse Şeker'i öldürmesi ve bir arkadaşını da yaralanması hususunda yeniden görülen davada karar verildi. 

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ağır Ceza Dairesi’nde görülen duruşmada, sanık polis Volkan H., Hande Buse Şeker’i kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Sanık: Pişman değilim

Duruşmada söz alan Şeker’in avukatı, şöyle dedi:

"Bu dosyada nefret cinayeti işlendi. Bizler gerçeğe oda içerisindeki kamera görüntülerinden ulaştık. Soruyorum sizlere kaç kişi odasına kamera koyma ihtiyacı hissediyor? Mahkemeden talebimiz sanığa verilecek cezanın canavarca hisle kasten öldürmek suçundan değerlendirilmesi ve ağırlaştırılmış müebbetle sonuçlandırılmasıdır."

Abdullah Talha Kaya’nın ve evdeki transın kendisine tuzak kurduklarını iddia eden sanık Volkan H. şöyle dedi:

 “Talha Kaya uyuşturucu ticaretinden tutuklandı. Kendisi bana da o yollara girmeyi teklif etmişti ve benim kabul etmemem üzerine kavga etmiştik. Olay günü alkollü içkimin içine bir madde koyduğunu ve tuzak hazırladığını düşünüyorum. Olay esnasında kendimde değildim, dolayısıyla üzüntü duyuyorum ancak pişmanlık duymuyorum. Canavarca hisle gerçekleşen bir olay değil."

Hande Buse Şeker’i kasten öldürmesi nedeniyle müebbet hapis cezası alan fail gerçekleştirdiği cinsel saldırı nedeniyle kişinin hatırasına hakaret suçundan 2 yıl ceza aldı. Fail trans kadınlardan birine yönelik gerçekleştirdiği cinsel saldırı suçundan dolayı 27 yıl ceza, yağma suçundan 13 yıl ceza ve kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dolayı 11 yıl ceza aldı. Diğer iki trans kadına yönelik yağma suçundan ayrı ayrı iki kez 13 yıl ceza alsa da onlar yönünden kazanılmış hak olması nedeniyle bu ceza iki kez ayrı ayrı 5 yıl 6 ay olarak uygulanacak. Fail, kendi arkadaşını kasten yaralaması neticesinde ise 2 yıl ceza aldı ancak bu ceza da kazanılmış hak nedeniyle 9 ay olarak infaz edilecek.