İngiliz Kürek Sporu, kadın yarışlarında trans sporcuları yasakladı

İngiliz Kürek (British Rowing), kadın yarışlarında trans sporcuların yarışmasını yasakladı. Yönetim, trans ve non-binary sporcular için "açık" ve "karışık" kategorileri oluşturulacağını duyurarak politikanın 11 Eylül'de yürürlüğe gireceğini açıkladı.

İngiliz Kürek, sadece "doğumda kadın olarak atanan" sporcuların kadın yarışlarına katılmasına izin verileceğini ve uluslararası etkinliklerde Britanya veya İngiltere'yi temsil etme hakkına sahip olacağını belirtti. Politika değişikliği ayrıca trans ve non-binary sporcular da dahil olmak üzere herkesin yarışabileceği bir "açık" kategorinin oluşturulmasını da vaat ediyor. Ayrıca "karışık" kategori, eğer ekipteki sporcuların yüzde 50'si “kadınlar” kategorisine uygunsa, organizatörler tarafından sunulabilecek.

Geçen yıl Ekim ayında İngiliz Kürek, trans ve non-binary sporcuları yarışmaya dahil etme politikasını, kadın kategorisindeki trans kadınların testosteron konsantrasyonunun “12 aylık bir süre boyunca sürekli olarak beş nmol/l'den az" olmasını gerektirecek şekilde güncelledi.