Kadıköy’de açılan “Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Danışmanlık Merkezi” ücretsiz hizmet veriyor

Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nın (TAPV) bir süre önce hizmete açtığı Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı Bilgilendirme Ve Danışmanlık Merkezi (CİSAM),  Türkiye’de yerel yönetim tarafından açılan ilk CSÜS Danışmanlık Merkezi olma niteliği taşıyor. 

CİSAM; çocuk, genç, kadın, LGBTİ+’ların eşit, kapsayıcı ücretsiz hizmetlere erişimini sağlamayı amaçlıyor.

CİSAM’da bir klinik psikolog, bir ebe/hemşire, bir sosyolog ve iki büro personeli hizmet veriyor. Kadıköy Belediyesi Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği’nde görevli kadın doğum uzmanıyla koordineli bir şekilde çalışan merkez, başvuran bireylerin bilgi ve danışmanlık almasının ardından jinekolojik muayene, ultrasonografi, gebelik takibi, RİA (spiral) uygulaması, crio uygulaması, smear ve HPV testi gibi sağlık hizmetleri ile buluşması için gerek Kadıköy Belediyesi gerekse de Kadıköy sınırları içindeki diğer sağlık kurumlarıyla iş birliği yapıyor.  

Gizlilik esasıyla hizmet veriliyor

CİSAM’da bütün hizmetler gizlilik esasıyla veriliyor. Kişisel verileriniz Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereklerine uygun olarak işleniyor, korunuyor ve saklanıyor. Tüm hizmetlerin ücretsiz verildiği merkezden yaralanmak için Kadıköy’de ikamet şartı da aranmıyor. Kadıköy’de ikamet zorunluluğu sadece bireysel psikolojik danışmanlık ve çift terapisi desteği için aranıyor. 

Cinsel sağlığı koruyucu yöntem ve hizmetlere erişimde yaşanan engelleri azaltmak için hijyenik ped, kondom gibi desteklerin sunulduğu merkezde, Kadıköy Belediyesi’ne ait sağlık merkezleri ile kamu sağlık kuruluşlarına tanı ve tedavi için yönlendirme yapılıyor. 

Merkezde ayrıca, Güvenli Annelik, Aile Planlaması, Yeni Doğan Sağlığı, Güvenli Cinsellik, Ergen Sağlığı, Çocukların Bedensel Söz Hakkı Eğitimi, Kadın Sağlığı Eğitim Programı, Flört Şiddeti Farkındalık Atölyesi, Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı gibi eğitimler ve atölye çalışmalarının yanı sıra uzman kişilerin gerçekleştirdiği seminerler veriliyor.

Kadıköy CİSAM’ın adresi şöyle:
Rasimpaşa Mahallesi, Uzun Hafız Sokak, No:100, Kat: 1, Tel: 0216 414 3186