Michigan, LGBTİ+ gençler için dönüşüm terapisini yasakladı

Michigan, ruh sağlığı uzmanlarının LGBTİ+ reşit olmayanlar üzerinde sözde dönüşüm terapisi uygulamasını yasaklayan 22. ABD eyaleti oldu.

Valilik Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bir kişinin cinsel yönelimini değiştirmeyi amaçlayan bilimsel olarak itibarsız bir uygulama olan sözde dönüşüm terapisini eyaletteki reşit olmayanlar için yasaklayan iki yasa tasarısını imzaladığını duyurdu.

Vali Gretchen Whitmer Twitter'da, "Topluluğun bir üyesinin annesi ve yaşam boyu bir müttefik olarak, bugün Michigan'da korkunç dönüşüm terapisi uygulamasını yasakladığımız için minnettarım. Bunu yaparak Michigan'ı daha sıcak ve kapsayıcı bir yer haline getirmek için harekete geçiyoruz” diye yazdı.

26 Temmuz'da imzalanan yasa, 'dönüşüm terapisini' bir ruh sağlığı uzmanının bir kişinin cinsel yönelimini veya cinsiyet kimliğini değiştirmeyi amaçlayan herhangi bir uygulama veya tedavi olarak tanımlıyor.

The Trevor Project'e göre geçen yıl itibariyle Michigan'daki LGBTİ+ reşit olmayanların yaklaşık yüzde 15'i 'dönüşüm terapisi' ile tehdit edilmiş ya da buna maruz kalmış.