Öldürülen Noa Milivojev için düzenlenen anma töreni yağmalandı

Geçtiğimiz hafta Sırbistan’da öldürülen trans kadın Noa Milivojev için düzenlenen anma töreni yağmalandı. 

Kayıp olduğu 17 Haziran'da bildirilen 18 yaşındaki Noa Milivojev'in 6 Temmuz Perşembe günü bir apartman dairesinde ölü bulunduğu haberinin duyulmasının ardından bir anma töreni düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı nöbette birçok kişi translar için mumlar, bayraklar, çiçekler ve destek mesajları bıraktı. Ancak kalabalık dağıldıktan sonra Belgrade Pride, çiçeklerin üzerinde tepinen ve trans bayrağını yırtmaya çalışan bir adamın kaydını paylaştı.

Yerel haber kaynağı N1'e göre, bu kişiye daha sonra yoldan geçen ve merdivenlerdeki mumları ve çiçekleri tahrip eden başka kişiler de katıldı. Ayrıca alana sprey boyayla "Bunu hak etti" ve "Cehennemde çürüsün" gibi ifadeler içeren grafitiler yapıldı.

Polis yağma olayını soruşturuyor ve henüz herhangi bir tutuklama yapılmadı. 

Anıtın yağmalanması Sırbistan'da pek çok kişiyi öfkelendirdi. Bunu Noa ve ailesine yönelik bir başka şiddet eylemi olarak görüyor. Noa’nın arkadaşları olayla ilgili, "Noa ölü bulunduğundan beri ona yönelik çok fazla transfobik nefret var. O bunların hiçbirini hak etmedi. Adamlar trans onur bayraklarımızı yırttılar, çiçeklerimizi parçaladılar ve bıraktığımız mumları tekmelediler" dedi. Sırbistan'daki insan hakları örgütleri Noa’nın katilinin "en ağır şekilde cezalandırılması" çağrısında bulunuyor.