Pembe Hayat Derneği, Avukat Kampı’nı tamamladı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, 29 Nisan - 1 Mayıs tarihlerinde Avukat Kampı düzenledi. 

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin avukat ağı oluşturmak amacıyla düzenlediği Avukat Kampı, 29 Nisan - 1 Mayıs tarihlerinde çeşitli illerden 19 avukatın katılımıyla gerçekleşti. 

Kampın ilk günü olan 29 Nisan'da, Pembe Hayat Derneği Avukatı Evrim Demirtaş’ın yürütücülüğü ile başlayan programda, Hrant Dink Vakfı'ndan Tuğba Özsoy ve Yasemin Korkmaz Ayrımcı Söylem ve Nefret Söylemi, Dr. Jasmin Duraner ise Heteronormativite ve Dil konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Kerem Dikmen, Barışçıl Toplanma Hakkı ve Hakka Müdahale Rejimi hakkında bilgi aktardıktan sonra, program soru-cevap ile sonlandı. 

İkinci gün olan 30 Nisan'da ise 17 Mayıs Derneği'nden Kardelen Yılmaz Nefret Suçları ve İzleme, ÜniKuir Derneği’nden Duygu Çildoğan LGBTİ+’lar ve Eğitim Hakkı Kadın Zamanı Derneği'nden Ekin Baltaş ise 6284 ve LGBTİ+’lar hakkında atölyeler gerçekleştirdi.  

Son gün olan 1 Mayıs'ta ise, kampın çıktıları konuşularak, oluşturulacak avukat ağına dair beklentiler paylaşıldı ve işbirlikleri konuşuldu.