Sportif Lezbon: Her şeye rağmen hoşgeldiniz!

Lezbon İdman Yurdu topluluğu, Ankara’ya gelen depremzede lubunyaları neşeyi, umudu, kaderi ve öfkeyi paylaşmaya, birlikte iyileşmeye çağırıyor.

8 yıldır lubunyaların ikili cinsiyet sistemine göre örgütlenmiş spor alanlarında var olma konusunda yaşadıkları zorlukların üstesinden gelmek, özellikle futbolu LGBTİ+’lar için daha erişebilir ve güvenli bir alan haline getirmek için çalışan Sportif Lezbon, deprem bölgesinden gelen lubunyalara oyun arkadaşlığı teklif ediyor:

·       “Her hafta bir kez maç ya da antrenman yapıyoruz.

·       Hava koşulları elverişli olmadığında kapalı spor/oyun etkinlikleri düzenliyoruz.

·       Spor ve LGBTİ+ hakları kesişimselliğinde tartışma ve buluşmalar düzenliyoruz.

·       Birbirimizin ve oyun alanımızın iyilik halini gözetmek ve kollamak için aylık geri bildirim buluşmaları yapıyoruz.”

“Bu ödülü depremde hayatını kaybedenlere adıyoruz.”

2022 yılının son ayında düzenli olarak buluşan ve antrenman yapan Lezbon İdman Yurdu’nu kuran Sportif Lezbon, geçtiğimiz 24 Şubat’ta düzenlenen Football v Homophobia Ödülleri’nde uluslararası birincilik ödülüne layık görülmüştü. Ödülü kabul etmek üzere çevrimiçi bağlanan takım, ödülü depremde hayatını kaybedenlere adamıştı.

Pembe Hayat X Sportif Lezbon

2016 yılında artan transfobik nefret suçlarına karşı sahaya çıkan Pembe Hayat Derneği, Sportif Lezbon ile futbol maçı düzenlemişti. Karşılaşma öncesi ise katılımcılarla birlikte “LGBTİ+’ların futbolla ilişkisi” konuşulmuştu. 

Karşılaşma, Sportif Lezbon’un sayısal olarak önde bitmesiyle sonuçlansa da, yükselen ses ortaktı: “Esas kaybedenler homo/bi/transfobidir, sahalarda da sokaklarda da bir kişi daha eksilmeyeceğiz”

Nasıl katılabilirsin?

@sportiflezbon un bio’sunda yer alan formu doldurarak topluluğa katılabilirsin!