“Trans Aktivistler için Medya Atölyeleri” katılımcılarıyla buluştu

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin ilk kez düzenlediği, “Trans Aktivistler için Medya Atölyeleri” çevrimiçi olarak yapıldı.

8 - 9 Nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşen “Trans Aktivistler için Medya Atölyeleri” haber üretmek, hikayelerini ve deneyimlerini yazmak, gönüllü trans medya ağında yer almak isteyen LGBTİ+’ları bir araya getirdi.

Atölyelerde katılımcılar; haber yazmaya dair temel beceri ve teknikleri öğrenmenin yanı sıra; hak temelli ve toplumsal cinsiyet odaklı haber yazmayı, sivil toplumu ve sivil toplum faaliyetlerini haberleştirmeyi, medyada LGBTİ+’ların temsili ve nefret söylemine yönelik örneklerle birlikte, hikaye anlatıcılığı üzerinden habere bakmayı ve gazeteciler için bazı dijital ve yapay zeka tabanlı araçları uygulamalı olarak öğrendi. 

Cumartesi günü başlayan atölyelerde, Röportaj-Görüşme-Söyleşi Teknikleri ile Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Atölyelerini Evrim Kepenek; Hak Odaklı Habercilik ve Gazetecilik Etiği Atölyesini Çiçek Tahaoğlu yürüttü.

Pazar günü ise Yıldız Tar’ın katılımıyla Haberde Nefret Söylemi ve Medyada LGBTİ+ Temsili, Derya Kap ile Sivil Toplum Haberciliği, Handan Dallı ile Hikaye Anlatıcılığı ve Tuveyç Timur ile Gazeteciler için Dijital Araçlar Atölyeleri verildi.