Transfobiye karşı mücadele sahada devam ediyor: “Translarla Eşitleneceksiniz”

Futbolda Transfobiye Karşı Eylem Haftası kapsamında Sportif Lezbon takımı ile Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği dün (26 Mart) sahada biraraya gelerek, "Translarla eşitleneceksiniz!" dedi. 

Sportif Lezbon ve Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, futbolda daha kapsayıcı ve destekleyici bir ortam yaratılmasının mümkün olduğunu göstermek için 19-26 Mart Futbolda Transfobiye Karşı Eylem Haftası’nda sahada yer aldı. 

Etkinlikler, buz kırıcı oyunlarla başladı ve yakar top ile devam etti. Ardından karma takımlarla futbol maçında transfobiye karşı biraraya gelen LGBTİ+’lar, sporda çeşitliliğin ve kapsayıcılığın artması, homofobi ve transfobiye karşı sahalarda mücadelenin devam etmesi için dayanışmayı güçlendirdi. 

Saha içinde ve dışında sözlü taciz, takımlardan dışlanma ve haksız muamele de dahil olmak üzere ayrımcılık ve tacize maruz bırakılan, aynı zamanda sosyal kabul, cinsiyet ayrımı ve temsil ile ilgili bir dizi zorlukla da karşı karşıya olan LGBTİ+’lar; “translarla eşitleneceksiniz” pankartı açarak, sporda ayrımcılığın sona ermesi için birlikte mücadele çağrısı da yaptı.