
Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği olarak bu yıl da, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında düzenlediğimiz 20 Kasım Haftası’nda bir araya geliyoruz. Trans+ların sesini duyurmak ve mücadelelerini hatırlatmak, kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak amacıyla bir araya geldiğimiz etkinlikler, 19 Kasım’da düzenlenecek “Yaşamak İstiyorum!” Sergisi Resepsiyonu ve Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü Töreni ile başlayacak. “Yaşamak İstiyorum!” Sergisi ise 19-25 Kasım 2024 tarihleri arasında sergi alanında ziyaret edilebilecek.
Takvimine not al lubunya!
19 Kasım 2024’te başlayacak ve bir hafta sürecek 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası etkinliklerine katılım için, ilerleyen günlerde paylaşılacak form doldurulacaktır. Etkinlik mekanı, başvurusu kabul edilen kişilere e-posta yoluyla iletilecektir. Etkinlik programı ve katılım koşulları hakkında daha fazla bilgi almak için ise bizi takipte kalın!
“Yaşamak İstiyorum” Sergisi (19- 25 Kasım 2024) / Açılış: 20:00
“Kendi kimliğiyle var olma mücadelesinde karşılaştığı ayrımcılıkları, uğradığı nefret söylemlerini ve toplumun sert duvarlarını sanatın ve direnmenin gücüyle aşmayı başaran Bülent Ersoy, kuşaklar boyunca translara ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bülent Ersoy’un cinsiyet uyum süreci boyunca karşılaştığı hukuki ve toplumsal engeller, transfobik manşetler ve karşılaştığı ayrımcı söylemler, onun yaşamaya ve sahnede var olmaya olan inancını asla sarsmadı. Bülent Ersoy’un “Yaşamak İstiyorum” diyerek verdiği bu mücadele; ayrımcılığa karşı direnişin ve yılmadan kendini ifade etmenin gücünü gözler önüne seriyor.
Bu sergide, sadece bir sanatçının değil, bir insanın ‘yaşamak’ ve ‘kendisi olarak var olmak’ için sürdürdüğü amansız mücadeleye tanıklık ediyoruz. Sergide yer alan haber manşetleri, belgeler ve fotoğraflar sadece bir kişinin mücadelesini değil, Türkiye’deki trans topluluğun da kendini var etme arzusunu, cesaretini ve haklarını gösteriyor.”
Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü Töreni (19 Kasım 2024) / Tören: 21:30
Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, her yıl düzenlediği 20 Kasım Nefret Suçu Mağdurları Anma Haftası kapsamında “Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü” törenini gerçekleştirecek. 19 Kasım 2024’te düzenlenecek olan bu anlamlı gecede, her yıl olduğu gibi nefret suçlarına karşı mücadelede büyük emek harcayan hak savunucuları onurlandırılacak.
Dilek İnce: Bir Sembol, Bir Mücadele
2006’da yaşanan Eryaman Olayları'nın kilit isimlerinden olan ve bu olayların ardından hem tanıklık eden hem de şikayetçi olan trans aktivist Dilek İnce, yaşamı boyunca transların hak mücadelesinde ön saflarda yer aldı. 10 Kasım 2008’de, İskitler’de aracında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren İnce, nefretin kurbanı oldu ve ölümünden sonra trans hareketinin simge isimlerinden biri haline geldi. Pembe Hayat, Dilek İnce’nin adını ve mücadelesini yaşatmak için düzenlediği ödül töreni ve Dilek İnce Giysi Bankası aracılığıyla onun anısını her yıl yeniden canlandırıyor.
Trans varoluşun direncini ve dayanışmanın gücünü birlikte onurlandırmak için tüm lubunyaları 20 Kasım Haftası kapsamında yaptığımız etkinliklere bekliyoruz.
Tüm program akışı 14 Kasım 2024’te paylaşılacaktır.