2026 Yılının İlk Pembe Hayat İngilizce Konuşma Kulübü Gerçekleştirildi

Haber: Alper Uysal

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin düzenlediği İngilizce Konuşma Kulübü’nün 2026 yılındaki ilk buluşması 1 Mart 2026 günü gerçekleştirildi. Etkinlikte katılımcılar, dil uzmanı Şebnem Suri ve psikolojik danışman Alper’in kolaylaştırıcılığında çeşitli sorular üzerinden sohbet etti.

Buluşmada çeşitli oyunlar ve etkinlikler aracılığıyla İngilizce konuşma ve paylaşım süreçleri desteklendi. İngilizce ifadeleri anlamakta zorlanan katılımcılar için çeviri desteği sağlandı. Katılımcıların aklına Türkçe gelen ifadelerin İngilizceye çevrilmesi sürecinde dil uzmanı tarafından destek verilerek yeni cümle kalıplarının öğrenilmesi ve aktif kelime hazinesinin geliştirilmesi teşvik edildi.

Etkinlik sırasında bir katılımcı İngilizce konuşurken kaygı yaşadığını ifade etti. Psikolojik danışman Alper, yabancı dil öğrenirken ve konuşurken bu tür kaygıların yaygın olduğunu ve kulüpteki katılımcıların çoğunun benzer deneyimler yaşayabildiğini vurguladı.

Yapılandırılmış etkinliklerin ardından gerçekleştirilen serbest zaman bölümünde katılımcılar ilgi alanları üzerine sohbet ederek birbirlerini tanıma fırsatı buldu ve İngilizce konuşma pratiğini sürdürdü. Etkinlik, katılımcıların olumlu geri bildirimlerinin ardından sona erdi.

Pembe Hayat İngilizce Konuşma Kulübü; zorbalık, azınlık stresi, sosyal kaygılar ve artan yoksulluk nedeniyle dil öğrenmekte ve pratik yapmakta zorlanan lubunyaların güvenli bir ortamda bir araya gelerek İngilizce konuşma pratiği yapmalarını ve dil edinim süreçlerinin desteklenmesini amaçlıyor.