21. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü: "Taksim'de değil her yerdeyiz aşkım!”

Fotoğraf: Mert Can Bükülmez

21. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü bugün (25 Haziran) tüm yasaklara rağmen gerçekleşti.

Yasaklara ve yoğun polis varlığına rağmen LGBTİ+ aktivistleri önlerine çıkarılan engellere meydan okuyarak bugün Nişantaşı’nda bir araya geldi.

Valilik resmi olarak bir yasaklama kararı almaktan kaçınırken, yürüyüşlerin geleneksel mekânı olan Taksim'de tüm yollara polis barikatları kuruldu ve metro istasyonları kapatıldı. Buna rağmen aktivistler önceden duyuru yapmadan Taksim'e yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Nişantaşı'nda toplanmayı tercih etti.

Nişantaşı'ndaki Mıstık Parkı'nda toplanan LGBTİ+’lar, parkın karşısındaki çok katlı bir otoparkın cephesine devasa bir gökkuşağı bayrağı astı.

30’un üzerinde gözaltı var

Mıstık Parkı’nda toplanarak basın açıklamasının okunmasının ardından yürüyüşe geçen LGBTİ+’lar, Beşiktaş yönüne sloganlar atarak ilerledi. Yürüyüşün ardından bayrakları bırakarak dağılma çağrısı yapıldı. Dağılma çağrısının ardından polis yürüyüş rotası yakınlarında bir grubun etrafını çevirdi. Bölgeye Çevik Kuvvet Polisleri ve gözaltı araçlarının getirildi.  İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre 30’un üzerinde kişi gözaltına alındı.