Bayram Sokak 12 Platformu ile Dayanışma: 12 Haziran'da Şahika'da Etkinlik Düzenlenecek!

Bayram Sokak 12 Platformu’na destek olmak için 12 Haziran'da Şahika'da bir dayanışma etkinliği düzenlenecek. Etkinlikte gündüz dayanışma pazarı ve enstalasyonlar, akşam ise performanslar yer alacak. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan çağrı metni ise şu şekilde:

“12 Haziran'da Şahika'da Bayram Sokak 12 ile dayanışma etkinliğimiz var! Etkinlik gündüz dayanışma pazarı, enstalasyonlar ve akşam performanslardan oluşuyor.

Yakın zamanda Bornova Sokak’ın da hedef olarak alınması bunun sistematik bir şiddet olmaya başladığını çok net bir şekilde gösteriyor. Kuir özneler olarak maruz kaldığımız baskılar tanıdık ancak bir arada olmak ve buradayız demek de doğamızda var. Kendi alanlarımızda var olmak ve dayanışmak adına buluşmak bizim için çok heyecan verici.

Öfkemizi, direnişimizi paylaşmak adına dayanışma etkinlikleri ile diyalog ve tanış olmak için yola çıkmış birkaç kişi olarak birlikte bir alan kurabilirsek ne mutlu bize :)

Dayanışma gününü organize ederken kısa zaman ve hiç bütçe ile yola çıktık ancak birlikteliğe ve dayanışmaya olan inancımız tam. Bireyliğimizin kimliklere indirgendiği ve hayatta kalmak için mücadele etmenin sınıfsallaştığı bu zamanlarda ne kalıplara, ne şekillere ne de kurulu düzenlere sığmıyoruz. Kurduğumuz her alanda herkese yer olsun istiyoruz. Sizin aklınıza gelen fikirleri, yorumlarınızı ve eleştirilerinizi duymayı ve 12 Haziranda sizi de aramızda görmeyi çok isteriz.

Sevgi ve dayanışmayla!

Afiş tasarımında tüm kilitleri kırmamıza yardım eden @soisuz 'a harika çizimleri için teşekkür ediyoruz!”

Dayanışma için Açık Çağrı

Afişin yer aldığı sosyal medya gönderisinde katılımcılara dayanışma için yapabileceklerini içeren bilgilendirme çağrısı yer alıyor. Çağrının tam metni ise şu şekilde:

“Merhaba,

12 Haziran'da Şahika'da Bayram Sokak 12'ile dayanışma etkinliğimiz var! Tüm gelirler bir komisyon yahut kesinti olmadan dayanışmaya gidecek. Sizden Dayanışma Pazarı’na satılması için iş/gida/aki/ayraç/kartpostal/rozet vb. ürünler bekliyoruz. 

Satışlardan malzeme ve masrafları çıkarıp kalanını dayanışmaya bağışlayabilirsin. Aynı zamanda dayanışma pazarına satılacak parçalar veren kişilere teşekkür etmek ve emeklerini ödemek adına işlerini sergileyebilecekleri bir alan oluşturmak istiyoruz. işin satılırsa böylece takas usulü ile emeğinin karşılığını verebilmiş olsak ne güzel olur.

Mekan'ın her yeri bunun için müsait belki birlikte güzel yerleştirme ve karşılaşma alanları kurabiliriz.

Dayanışma gününü organize ederken kısa zaman ve hiç bütçe ile yola çıktık ancak enerjimiz, dayanışmaya olan inancımız tam. Aklına gelen fikirleri, yorumlarını, katkılarını ve eleştirilerini duymayı çok isteriz. Bize @hazalsurm, @jansetyet veya jansetyet@gmail.com üzerinden ulaşabilirsin.

Sevgi ve dayanışmayla!”