İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi LGBTİ+ Komisyonu, Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Günü'nü Onur Nöbeti’yle Kutlayacak

İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi LGBTİ+ Komisyonu, Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Günü'nü kutlayacağı Onur Nöbeti'ne tüm insan hakları savunucularını çağırıyor. İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi’nin sosyal medya hesabından paylaştığı metinde ise şu ifadeler yer alıyor:

17 MAYIS’I ONUR NÖBETİ’YLE KUTLUYORUZ!

İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi LGBTİ+ Komisyonu, Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Günü'nü kutlayacağı Onur Nöbeti'ne tüm insan hakları savunucularını çağırıyor.

İHD Ankara Şube LGBTİ+ Komisyonu olarak Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Gün’ü kutlamak için “LGBTİ+’ların hakları insan haklarıdır” diyerek Onur Nöbeti’mizi başlatıyoruz.

İlk Onur Nöbeti’mizde 17 Mayıs’ı kutlamayı seçtik çünkü otuz beş sene önce bugün Dünya Sağlık Örgütü eşcinselliği hastalıklar listesinden çıkardı. Bu tarih 2004’ten beri dünyada, 2006’dan beri ise Türkiye’de Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün olarak kutlanıyor.

Eşcinselliğin hastalık kategorisinden çıkarılışının otuz beşinci yılında tüm cinsel yönelim, cinsiyet ifadesi ve cinsiyet kimliğinden insanların, insan haklarını savunmak için nöbetteyiz!

Coğrafyamızda var olduğumuz her alanda en temel haklarımız ihlal ediliyor. İktidar ve LGBTİ+ karşıtı sağ popülist söylemlerin yalnızlaştırmaya çalıştığı biz LGBTİ+’lar nefrete karşı çaresiz değil, örgütlüyüz. Toplumun barış içinde yaşamak isteyen tüm unsurlarıyla bir aradayız. Yalnız olmadığımızı biliyoruz.

Ayrımcılığa, damgalanmaya, şiddete ve nefret suçuna maruz bırakılan, yerlerinden edilen, varoluşu yok sayılan LGBTİ+ların insan haklarını savunmak için tutacağımız Onur Nöbeti’nin ilkinde; sizlerle olmayı ve dayanışmamızı büyütmeyi derneğimiz adına onur bilir, bütün insan hakları savunucularını nöbetimize davet ederiz.

Yer: İHD Ankara Şube

Tarih: 18 Mayıs 2024, Cumartesi

Saat: 14:30

#OnurNöbeti #IDAHOBIT