ÜniKuir Derneği, Seçim Bildirisini duyurdu

ÜniKuir Derneği’nin, “Genç LGBTİ+'ların Seçim Sürecinden ve Sonrasından Talepleri” forumu başta olmak üzere, gerçekleştirdiği siyasal katılım ve seçim konulu forumlardan derlediği talepleri Seçim Kampanyası Lansmanı ile duyurdu.

ÜniKuir Derneği’nin 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için yürüttüğü seçim kampanyasını ve üniversitelerde onur yürüyüşlerine ilişkin yürüttüğü kampanyayı tanıttığı lansman bugün (30 Mart) yapıldı.

Lansmana LGBTİ+ derneklerinden, insan hakları örgütlerinden, siyasi partilerden, emek örgütlerinden, barolardan, üniversitelerden ve üniversite topluluklarından temsilciler katıldı.

“ LGBTİ+lar olmadan bu değişimin yapılamayacağını biliyoruz”

Seçim kampanyasının tanıtımını derneğin Siyasal Katılım ve Savunuculuk Programı Koordinatörü Av. Mahmut Şeren yaptı. Şeren, “Bugün Türkiye’de bir değişim umudu var ve bu değişim olacaksa bizim de bir sözümüz var. LGBTİ+lar olmadan bu değişimin yapılamayacağını biliyoruz” diyerek tanıtıma başladı.

Seçim bildirisinin, yüzyüze ve online forum şeklinde 25 farklı üniversiteden ve 15 farklı şehirden 87 kişinin katılımıyla hazırlandığını belirten Şeren, “Üniversiteli ve Genç LGBTİ+’ların Seçim Sürecinden ve Sonrasında Talepleri” bildirisini hazırlarken 8 temanın ön plana çıktığını söyledi: adalet, çevre-iklim krizi, eğitim, emek, sağlık, siyasal katılım, sosyal politikalar ve 6 Şubat depremleri. Bildiride bu konularla ilgili birçok talebin olduğunu belirten Şeren, seçim bildirilerini yakın zamanda açıklayacaklarını belirtti.

Seçim kampanyasının tanıtımı sonrasında; hak savunucuları, LGBTİ+ örgütlerinden ve siyasi partilerden gelen temsilciler ve aktivistlerle siyasi partilerdeki LGBTİ+ görünürlükleri, partilerin mutabakat metinleri ve LGBTİ+’larla ilgili politikaları konuşuldu.

Bildiri, yakın zamanda unikuir.org adresinde yayınlanacak. Bildirinin, İstanbul lansmanı Nisan ayında gerçekleşecek.